DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Talibanii au anunţat că au ucis duminică, în oraşul Herat (vestul Afganistanului), trei membri ai organizaţiei Stat Islamic ”vinovaţi de răpiri”, informează agenţia France Presse, potrivit agerpres.

Cei trei jihadişti se ascundeau într-un imobil din cartierul Pul-e-Dozan din Herat, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Qari Sayed Khosti.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

”Membri ai forţelor speciale i-au încercuit şi au existat schimburi de focuri de armă. Indivizii au fost ucişi în timpul incidentului cu forţele de securitate”, a adăugat el.

Potrivit comandamentului poliţiei locale, cei trei bărbaţi specializaţi în răpirea de persoane în schimbul unei răscumpărări aparţineau organizaţiei Stat Islamic. În incident au fost răniţi doi talibani.

Schimburile de focuri de armă au durat câteva ore, conform mai multor localnici din Herat.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

De la sosirea lor la putere în Afganistan la jumătatea lunii august, talibanii, care au făcut o prioritate din reinstaurarea securităţii după 20 de ani de conflict în această ţară, s-au confruntat cu un val de atentate sângeroase comise de gruparea Stat Islamic.

Acţiunile aripii locale a acesteia, Stat Islamic – Khorasan, rivalul şi principalul adversar al mişcării islamiste aflate la putere la Kabul, au vizat în ultimele săptămâni atât talibanii, cât şi minoritatea şiită afgană.