DISTRIBUIȚI

Talibanii au răpit şase jurnalişti afgani care lucrează pentru organizaţii media private şi de stat în provincia Paktia, au anunţat oficiali din guvern, potrivit Reuters, scrie news.ro .

Reporterii, care lucrează pentru radiouri şi televiziuni care transmit ştiri în limbile paştună şi dari, au fost răpiţi în timp ce se deplasau împreună din provincia Paktika spre Paktia, pentru a participa vineri la un workshop media.


Citește și : Roiuri record de muşte în oraşul pakistanez Karachi după trecerea musonului (FOTO)

“Încercăm să negociem eliberarea lor”, a declarat Abdullah Hasrat, purtător de cuvânt al guvernatorului din Paktia.

Un reprezentant al talibanilor a confirmat răpirea celor şase jurnalişti, însă a precizat că reporterii vor fi eliberaţi în curând. “Da, luptătorii noştri i-au răpit din greşeală. În acest moment nu ne funcţionează comunicarea prin telefoane, însă jurnaliştii vor fi eliberaţi după ce vom reuşi să luăm legătura cu comandantul local”, a spus Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt altalibanilor.

În 2018, Afganistan a fost cea mai periculoasă ţară pentru jurnalişti, fiind înregistrate 13 decese.

Citește și : Iranul anunţă că va folosi centrifuge mai moderne şi mai performante pentru îmbogăţirea uraniului

În iunie, talibanii au lansat un avertisment către mass-media afgană, spunând că jurnaliştii vor fi ţinta unor atacuri dacă vor continua să transmită propaganda guvernului împotriva insurgenţilor.