DISTRIBUIȚI

Militanţi talibani au atacat joi noaptea un vast complex militar situat în provincia Helmand din sudul Afganistanului, au anunţat oficiali locali citaţi de agenţia dpa, potrivit agerpres. 

Baza militară găzduieşte forţele de securitate responsabile pentru provinciile Helmand şi Nimru. Soldaţi americani şi consilieri militari sunt de asemenea staţionaţi în complex.


Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

Guvernul provinciei Helmand a indicat într-un comunicat că atacul asupra bazei militare a fost respins. Trei atacatori sinucigaşi şi alţi şase înarmaţi au fost ucişi, arată sursa citată.

Un purtător de cuvânt al militanţilor a susţinut pe Twitter că mai mulţi atacatori au intrat în complex. El a adăugat că atacul era încă în desfăşurare după 10 ore.

Citește și : Opoziţia israeliană îi cere demisia lui Netanyahu: „Spectacolul s-a terminat. Naţiunea nu vrea o conducere coruptă”

Detalii oficiale despre posibile victime în rândul forţelor de securitate afgane sau despre numărul atacatorilor nu erau pentru moment disponibile, încheie dpa.