DISTRIBUIȚI
News in Seconds

Taiwanul a formulat o solicitare oficială pentru a se alătura Parteneriatului Trans-Pacific (CPTPP), la mai puţin de o săptămână după ce Administraţia Chinei a depus o cerere similară, relatează Agenţia oficială de presă de la Taipei, citată de Reuters, informează mediafax.

Ministrul taiwanez al Economiei, Wang Mei-Hua, a confirmat că Administraţia de la Taipei a depus o solicitare formală pentru aderarea la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP).


Citește și : Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

Săptămâna trecută, Wang Mei-Hua exprimase preocupare privind solicitarea depusă „în mod brusc” de către China pentru aderarea la CPTPP, exprimând speranţa că nu va fi afectată cererea Taiwanului.

Fosta Administraţie Donald Trump a decis în 2017 retragerea SUA din planul de creare a Parteneriatului Trans-Pacific, care era considerat la acea vreme un proiect comercial pentru contracararea influenţei Chinei. Noul proiect, Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), include Canada, Australia, Brunei, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Citește și : Chinezii trimit o femeie să lucreze la staţia lor spaţială

Taiwanul este considerat teritoriul al Chinei, dar Administraţia de la Taipei acţionează în mod autonom şi susţine independenţa.