DISTRIBUIȚI
weather.com

Taiwanul se pregăteşte vineri pentru sosirea furtunii tropicale Bailu, care va aduce ploi torenţiale în regiunile din estul şi sudul insulei pe perioada weekendului, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Biroul central de meteorologie din Taiwan a emis la ora 2:30 pm (06:30 GMT) o avertizare pentru regiunile de coastă, la nouă ore după ce fusese emisă o altă avertizare pentru zonele marine, atât pentru canalul Bashi, cât şi strâmtoarea Taiwan.


Citeşte şi: Joko Widodo anunţă restabilirea ordinii în Papua de Vest

Potrivit biroului de prognoze, centrul furtunii Bailu, aflat în prezent la 600 de kilometri sud-est de Taitung, un oraş din sud-estul ţării, se deplasează cu o viteză de circa 24 de kilometri pe oră în direcţia nord-vest către peninsula Hengchun din sudul Taiwanului.

Bailu continuă să sporească în intensitate, iar potrivit prognozelor, centrul furtunii urmează să lovească sâmbătă uscatul în dreptul oraşului Taitung, a precizat biroul.

Citeşte şi: Israelul a bombardat un depozit de arme din Irak

Vineri, peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi din regiunile de coastă ale Green Island şi Orchid Island, situate vizavi de oraşul Taitung. Transportul cu feribotul între insula principală a Taiwanului şi câteva mici insule din larg va fi suspendat sâmbătă, potrivit agenţiei de presă.