DISTRIBUIȚI

Ministerul Apărării al Taiwanului a declarat miercuri că recentele exerciţii militare ale Chinei au pus în pericol statu quo-ul Strâmtorii Taiwan, jurând că va face „tot ce este necesar” pentru a apăra Taiwanul, informează dpa, potrivit agerpres.

„Vom continua să ne apărăm securitatea naţională, rezistând cu fermitate la linia mediană, şi să facem tot ce este necesar pentru a proteja casele noastre, familiile noastre şi suveranitatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului taiwanez, Li-Fang Sun.


Citeşte şi: Szijjarto: Europa se va confrunta cu ‘riscuri imprevizibile’ dacă războiul nu se termină curând în Ucraina – Black News

După ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a întreprins o vizită în Taiwan la începutul lui august, armata chineză a lansat manevre militare în jurul Taiwanului, urmate de exerciţii maritime şi aeriene la scară mare.

Drone chineze au fost reperate pe insula taiwaneză Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldaţi taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală.

Comandamentul taiwanez din Kinmen a raportat marţi seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.

Citeşte şi: A murit Mihail Gorbaciov! Avea 91 de ani! – Black News

Marţi, preşedintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate la periferia Taiwanului că i-a ordonat armatei taiwaneze să ia măsurile necesare, puternice, împotriva provocărilor Chinei.

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său de recucerit într-o zi, eventual cu forţa, dacă va fi necesar.