DISTRIBUIȚI

Taiwanul vede mai puţină interferenţă chineză înaintea alegerilor sale locale, posibil ca urmare a propriilor probleme interne ale Chinei şi a eforturilor acesteia de a-şi îmbunătăţi imaginea internaţională, a declarat miercuri ministrul de externe taiwanez Joseph Wu, potrivit Reuters şi agerpres.

Taiwanul a acuzat China, ce revendică insula guvernată în mod democratic, că face eforturi pentru a influenţa rezultatele alegerilor sale, fie prin campanii de dezinformare online, fie prin proferarea de ameninţări militare.


Citește și: Un fals ‘Macron; l-a sunat pe Duda în noaptea în care o rachetă a ajuns în Polonia. Gluma, virală pe internet – Black News

Înaintea alegerilor locale de sâmbătă, Wu a spus că Beijingul s-a implicat mereu când au avut loc alegeri în Taiwan, însă de această dată amestecul Chinei este mai mic.

”Aş descrie interferenţa chineză în alegerile noastre ca nefiind atât de predominantă precum la alegerile precedente”, a spus şeful diplomaţiei taiwaneze.

Citeşte şi: Este posibil un armistițiu în Ucraina? – Black News

Printre măsurile luate în trecut de Beijing a figurat furnizarea de bilete ieftine la cursele aeriene pentru a încuraja taiwanezii care trăiesc în China să revină în insulă pentru a vota candidaţi pro-China.

Joseph Wu a adăugat că nu ştie exact de ce interferenţa Chinei este mai mică de această dată, dar un motiv ar putea fi faptul că Beijingul încearcă să-şi amelioreze relaţiile cu ţări care au criticat dur atitudinea Chinei faţă de Taiwan în ultimele luni.