DISTRIBUIȚI

Taiwanul a lansat luni o serie de exerciţii militare de o săptămână, între care trageri reale, în cadrul unor aplicaţii în care va fi simulată o ripostă împotriva unui inamic imaginar care ar încerca să invadeze insula, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

Aceste exerciţii au loc pe fondul tensiunilor în urma recentelor acţiuni ale Chinei, inclusiv impunerea legii asupra securităţii naţionale în Hong Kong şi o serie de incursiuni ale unor avioane militare chineze în spaţiul aerian al Taiwanului.


Citeşte şi: Andrzej Duda câştigă ‘la mustaţă’ alegerile prezidenţiale din Polonia

Centrul de comandă al operaţiunilor interarme din cadrul Ministerului Apărării taiwanez a dispus să înceapă exerciţiile luni dimineaţă devreme, a relatat agenţia de presă oficială din insulă (Central News Agency, CNA).

Evenimentul principal va avea loc joi, constând într-un exerciţiu de apărare combinat între forţele terestre, aeriene şi maritime pentru a simula o ripostă împotriva unei tentative de aterizare a unui inamic imaginar pe coasta districtului Jiannan în zona oraşului Taichung.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, va superviza personal exerciţiul, care îşi propune să scoată în evidenţă operaţiunile unor batalioane combinate recent formate în Taiwan.

Forţele taiwaneze vor efectua cu această ocazie primul test cu torpilă din 2007. Unul din cele mai vechi submarine ale marinei, de fabricaţie olandeză, va efectua o tragere cu o torpilă grea de fabricaţie germană asupra unei fregate care a fost demobilizată.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

Citând surse militare, CNA relatează că pentru miercuri este programat un exerciţiu comun al poliţiei militare, forţelor de ordine civile şi detaşamentelor Gărzii de coastă cu scopul de a riposta împotriva unui atac care viza leadership-ul.

Avioane de vânătoare cu reacţie F-16 Falcon taiwaneze au interceptat sâmbătă bombardiere chineze H-6 în largul coastei estice a insulei.

Taiwanul are propriul guvern ales independent şi democratic, dar Beijingul îşi revendică suveranitatea asupra insulei.