DISTRIBUIȚI
News in Seconds

Ministrul de Externe al Taiwanului a acuzat China că vrea să „imite” talibanii, spunând că insula pe care Beijingul pretinde că este teritoriu chinez nu doreşte să fie supusă comunismului sau crimelor împotriva umanităţii, informează mediafax.

Căderea rapidă a guvernului afgan a stârnit dezbateri aprinse în Taiwan cu privire la posibilitatea de a suferi aceeaşi soartă ca Afganistanul, după o posibilă invazie chineză, potrivit Reuters.


Citește și : SUA impun restricţii de viză vizând 19 oficiali din Nicaragua

Scriind pe Twitter ca răspuns la Departamentul de Stat al SUA, făcând un apel către China să înceteze presiunea asupra insulei, ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu, şi-a exprimat mulţumirea faţă de Statele Unite pentru susţinerea dorinţelor şi intereselor poporului din Taiwan.

„China visează să imite talibanii, dar permiteţi-mi să fiu direct: avem voinţa şi mijloacele de a ne apăra”, a spus ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu.

Citește și : Erdogan cere UE să îşi onoreze angajamentele în domeniul migraţiei în faţa situaţiei haotice din Afganistan

China a încercat să construiască legături cu talibanii, în ciuda propriilor îngrijorări cu privire la posibilul efect pe care l-ar putea avea extremiştii islamişti care operează în Xinjiang din China asupra Beijingului.

Taiwanul s-a plâns de intensificarea presiunilor diplomatice şi militare chineze în ultimele luni, inclusiv forţele aeriene repetate şi exerciţiile marinei în apropierea insulei care au provocat îngrijorare în Washington şi alte capitale occidentale.