DISTRIBUIȚI
Daily Express

Taifunul Yutu îşi menţine forţa, duminică, pe măsură ce se apropie de nordul Filipinelor, determinând autorităţile din insule să lanseze avertismente cu privire la pericolul de inundaţii şi alunecări de teren, transmite DPA, scrie Agerpres.

Yutu aduce cu sine vânturi care bat cu viteza de 200 de km/h şi cu intensificări de până la 245 km/h şi se deplasează spre regiunea Luzon din nordul Filipinelor unde va ajunge marţi. Călătoriile pe mare sau pe uscat sunt periculoase, conform avertismentelor autorităţilor filipineze care îndeamnă pe toată lumea să rămână la adăpost.


Citește și : Rusia a instalat cele mai noi echipamente de luptă electronică „Samarkand” în Kaliningrad şi în Belarus

Autorităţile au pregătit deja pachete cu alimente pentru rapida lor distribuire în zonele afectate.

În luna septembrie peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren şi inundaţii provocate de taifunul Mangkhut, cea mai puternică furtună care a lovit Filipinele în cursul acestui an.

În fiecare an acest arhipelag este lovit de aproximativ 20 de furtuni violente. Una dintre cele mai puternice astfel de furtuni din trecutul apropiat, taifunul Haiyan, a ucis peste 6.300 de persoane în noiembrie 2013, iar aproximativ 4 milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Citește și : SUA coboară toate drapelele în bernă după atacul de la Pittsburgh (Trump)