DISTRIBUIȚI
REUTERS

Wipha, al şaptelea taifun din acest an, a atins pentru doua oară provincia sudică chineză Guangdong joi seară, după ce lovise insula Hainan în aceeaşi zi, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Wipha a lovit oraşul Zhanjiang în jurul orei 5:40 p.m., însoţit de vânturi de 83 de kilometri pe oră, potrivit biroului meteorologic din provincia Guangdong.


Citește și : Explozie masivă la o conductă de gaz din SUA – Cel puțin un mort

Taifunul atinsese prima dată uscatul în jurul orei 1:50 a.m. în oraşul Wenchang, de pe insula Hainan, însoţit de vânturi puternice şi de ploi abundente.

Potrivit prognozelor meteo, Wipha se îndreaptă spre nord-vest, urmând să lovească părţile sudice ale Regiunii Autonome Guangxi Zhuang sau Golful Beibu joi noapte.

Hainan s-a confruntat cu ploi abundente începând de marţi seară – cu precipitaţii maxime de 276,1 mm în 24 de ore la Haikou, capitala provinciei, a declarat Biroul meteorologic din provincia Hainan.

Nu au fost semnalate încă victime.

Ploile abundente au perturbat traficul local. Aeroportul internaţional din Haikou a anulat 50 de zboruri, iar cel din Sanya, şase zboruri.

Citește și : Boris Johnson se confruntă cu primul test electoral în Marea Britanie

Toate serviciile de feribot din strâmtoarea Qiongzhou, care separă Insula Hainan de provincia Guangdong, şi serviciile feroviare de mare viteză care înconjoară insula au fost suspendate. De asemenea, peste 100 de rute de autobuz din Haikou au încetat să funcţioneze de joi, la ora 10 a.m.