DISTRIBUIȚI
Twitter

Taifunul Tapah, care a provocat rănirea a zeci de persoane în sudul şi sud-vestul Japoniei, a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat luni la nivel de ciclon extratropical, a anunţat agenţia niponă de meteorologie, citată de Kyodo, potrivit agerpres.

Tapah, al 17-lea taifun din acest sezon, a ajuns luni dimineaţă deasupra Mării Japoniei după ce 30 de persoane din regiunile Okinawa şi Kyushu au fost rănite weekendul trecut în urma rafalelor puternice de vânt, conform agenţiei japoneze pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale.


Citește și : Zece morți și 16 răniți după ce şoferul unui camion a pierdut controlul şi a intrat într-o mulţime în sudul Chinei

Potrivit companiei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Kyushu Electric Power Co., şase dintre cele şapte prefecturi din insula japoneză Kyushu sunt afectate de o pană de curent.

Taifunul Tapah, însoţit de precipitaţii abundente şi de vânt puternic, a lovit duminică seară sudul şi sud-vestul Japoniei.

Citește și : Proteste în Hong Kong. Confruntări între manifestanţi şi poliţie

Ciclonul a determinat anularea a peste 400 de zboruri interne, potrivit postului public NHK. De asemenea, companiile de transport feroviar au anunţat unele perturbări ale traficului.

Această nouă furtună tropicală vine la două săptămâni după trecerea puternicului taifun Faxai, care a afectat Tokyo şi a provocat decesul a două persoane şi zeci de răniţi, cauzând totodată întreruperi în alimentarea cu energie electrică şi grave perturbări în transporturi.