DISTRIBUIȚI

Patru membri ai echipajului unei nave cargo eşuate în mijlocul unui taifun care s-a abătut asupra Filipinelor au fost găsiţi morţi miercuri, crescând numărul victimelor provocate de această puternică furtună la şapte, au informat oficiali locali, potrivit DPA și agerpres.

Nouă membri ai navei cargo Cebu Great Ocean sunt încă daţi dispăruţi, iar alţi şapte au fost salvaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al gărzii de coastă, Armand Balilo.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

Operaţiunile de căutare şi salvare nu se vor opri până când nu se va şti ce s-a întâmplat cu toţi membrii echipajului, a precizat Balilo.

Nava, care transporta minereu de nichel, se afla luni în largul provinciei sudice Surigao del Norte, pe o mare agitată din cauza taifunului Surigae.

Echipajul a abandonat vasul, urcând într-o barcă de salvare, dar contactul cu acesta a fost pierdut marţi, a precizat garda de coastă.

Agenţia naţională pentru dezastre a declarat totodată că alte trei persoane au murit în accidente provocate de Surigae, care şi-a menţinut forţa în timp ce se îndepărta încet de Filipine.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Victimele – o femeie de 47 de ani, un bărbat de 79 de ani şi o tânără de 19 ani – au fost lovite de copaci care s-au prăbuşit, a precizat agenţia.

Taifunul era însoţit de rafale de vânt de până la 215 km/oră în timp ce se deplasa spre nord-vest cu 10 km/oră, a declarat biroul meteorologic.

Potrivit meteorologilor, furtuna va părăsi teritoriul Filipinelor sâmbătă seara sau duminică cel târziu.