DISTRIBUIȚI

Taifunul Noru, care a slăbit în intensitate şi a fost retrogradat la furtună tropicala, a atins miercuri uscatul în Laos, provocând inundaţii în provincia Attapeu din sudul ţării, relatează Xinhua, potrivit agerpres

Biroul de meteorologie din Laos a avertizat miercuri în legătură cu numeroase ploi abundente şi inundaţii în alte zone ale ţării.


Citește și : Parlamentul European a anunţat nominalizările din acest an pentru premiul Saharov

Potrivit postului de radio naţional din Laos, un număr mare de persoane a fost afectat de furtună şi aproximativ 300 de case au fost inundate în districtul Sanxay din provincia Attapeu, situată la circa 560 km sud-est de capitala Vientiane.

Noru a atins uscatul miercuri în Laos, iar autorităţile locale încearcă să îi ajute pe cei ale căror case au fost inundate.

Cel puţin 2.000 de persoane care au fugit din calea râurilor ieşite din matcă s-au refugiat în adăposturi.

Inundaţiile au distrus, de asemenea, iazuri cu peşti şi au deteriorat sisteme de irigare, şcoli, linii de înaltă tensiune, centre medicale, drumuri şi alte infrastructuri.

Citește și : Taifunul Noru a atins uscatul în Vietnam

Ministerul Apărării din Laos a mobilizat aproximativ 40.000 de soldaţi, ajutaţi de vehicule şi bărci, pentru a oferi sprijin în cadrul operaţiunilor de salvare.

Ploile abundente care au căzut în august în Laos au provocat inundaţii care au deteriorat case şi infrastructuri şi au distrus sute de hectare de teren agricol în numeroase provincii şi în capitala Vientiane.