DISTRIBUIȚI

Cinci membri ai echipelor de salvare au murit într-un sat inundat din Filipine în urma ploilor aduse de taifunul Noru, au anunţat luni autorităţile din această ţară din Asia de Sud-Est, potrivit AFP şi agerpres.

„Ei fuseseră trimişi de autorităţile la nivel de provincie într-o zonă inundată din Santa Maria”, a declarat locotenent-colonel Romualdo Andres, şeful poliţiei din municipalitatea San Miguel, din apropiere de capitala Manila.


Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

„Probabil că s-au înecat în apele inundaţiilor”, a precizat responsabilul cu prevenirea dezastrelor naturale din San Miguel, Renan Herrera.

Duminică, Noru a adus vânturi puternice şi ploi abundente în insula principală Luzon, dens populată.

Taifunul a atins zona de uscat la ora locală 17:30 (9:30 GMT) în municipalitatea Burdeos, din Insulele Polillo, care fac parte din provincia Quezon.

Însoţit de vânturi de 195 km/h, Noru este cel mai puternic taifun înregistrat anul acesta în ţară.

Circa 75.000 de persoane au fost evacuate înainte de furtună, iar serviciile de meteorologie au avertizat asupra riscului de inundaţii majore în zonele vulnerabile ale ţării.

Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

Până luni nu fuseseră identificate pagube majore.

„S-ar putea să credeţi că s-au făcut prea multe”, a declarat preşedintele Ferdinand Marcos Jr. în cadrul unui briefing. „Nu se poate exagera însă când vine vorba de dezastre”, a adăugat el.