DISTRIBUIȚI

Un taifun este aşteptat să atingă sâmbătă zonele de coastă japoneze cu ieşire la Oceanul Pacific, în apropiere de Tokyo, existând riscul de producere a unor alunecări de teren şi inundaţii în acest weekend în care are loc festivalul Bon, a anunţat vineri agenţia niponă de meteorologie, informează Kyodo, potrivit agerpres.

Taifunul Meari ar putea aduce până la 300 de milimetri de precipitaţii în 24 de ore în regiunea centrală Tokai, până sâmbătă seara. De asemenea, sunt prognozate cantităţi de precipitaţii de 200 de milimetri în regiunea Kanto-Koshin din estul Japoniei şi de 100 de milimetri în regiunea Tohoku din nord-est, potrivit agenţiei de meteorologie.


Citeşte şi: Bărbatul căutat de tot FBI-ul a fost UCIS într-un lan de porumb – Black News

Compania aeriană All Nippon Airways a anulat zece zboruri de sâmbătă, în timp ce linia de trenuri de mare viteză Tokaido Shinkansen şi alte servicii feroviare ar putea fi afectate de întârzieri semnificative şi modificări ale orarului.

Potrivit prognozelor, taifunul va fi însoţit de rafale de până la 108 kilometri la oră în regiunile Kanto şi Tokai, sâmbătă, care vor provoca valuri înalte, a precizat agenţia de meteorologie.

Citeşte şi: Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer ‘foarte promiţător’ – Black News

Vineri, la ora locală 18.00, taifunul se afla la o distanţă de aproximativ 280 de kilometri sud de Capul Shionomisaki din prefectura Wakayama şi se deplasa spre nord-nord-est cu 15 kilometri la oră.

Intensitatea lui Meari, iniţial furtună tropicală, a fost revizuită vineri dimineaţă când fenomenul a fost declarat taifun, al optulea din acest sezon, conform agenţiei Xinhua.