DISTRIBUIȚI

Taifunul Lupit a atins zona de uscat în oraşul Shantou din provincia chineză Guangdong, joi, în jurul orei locale 11:20, fiind însoţit de viteze ale vântului de până la 23 de metri pe secundă în zona sa centrală, potrivit Centrului Naţional de Meteorologie (NMC), informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Peste 33.000 de locuitori au fost evacuaţi în locuri sigure începând de miercuri, ora locală 16:00, înainte ca Lupit, al nouălea taifun din acest an, să atingă zona de uscat în provincia Guangdong din sudul Chinei.


Citeşte şi: SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Un număr de 43 de zone pitoreşti din zonele de coastă şi plaje au fost închise, a declarat departamentul provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Peste 3.500 de ambarcaţiuni de pescuit au revenit în porturi şi cel puţin 6.200 de persoane, angajaţi în maricultură în largul coastelor provinciei, au fost aduşi la ţărm.

Vezi şi: O centrală termică din sudul Turciei a fost EVACUATĂ din cauza incendiilor (VIDEO)

Regiuni din Fujian, Guangxi şi Guangdong vor fi afectate, joi şi vineri, de averse însemnate cantitativ, de 250-300 mm, conform prognozei NMC.

China a activat un răspuns de urgenţă de nivelul patru pentru controlul inundaţiilor şi al altor efecte ale taifunului şi a trimis o echipă de lucru în provincia Guangdong.