DISTRIBUIȚI
REUTERS

Bilanţul trecerii taifunului Lekima deasupra Chinei s-a agravat, autorităţile raportând marţi 49 de morţi şi 21 de persoane dispărute, la trei zile după sosirea acestui fenomen meteo de proporţii deasupra coastelor Chinei meridionale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Bilanţul creşte în condiţiile în care taifunul, cel mai puternic din acest sezon, îşi continuă avansul spre nord, potrivit agenţiei de ştiri China Nouă.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Precedentul bilanţ de duminică evidenţia 32 de morţi şi 16 dispăruţi, majoritatea victime ale alunecării de teren de sâmbătă care a înghiţit mai multe sate din provincia Zhejiang, la sud de Shanghai.

Taifunul Lekima a atins zona de uscat la primele ore ale dimineţii de sâmbătă în provincia chineză Zhejiang, însoţit de rafale de vânt de până la 187 km/h. Centrul furtunii s-a deplasat ulterior spre nord, prin Shandong.

Multe dintre primele decese consemnate în urma taifunului Lekim au fost provocate de prăbuşirea unui baraj natural în Zhejiang după ce în regiune au căzut 160 mm de precipitaţii în doar trei ore.

Citeşte şi: Majoritatea britanicilor vor un Brexit ‘prin orice mijloace’ (sondaj)

Biroul pentru situaţii de urgenţă din provincia Shandong a anunţat că peste 180.000 de persoane au fost evacuate. Anterior, circa 1 milion de persoane din provinciile Zhejiang şi Jiangsu, dar şi din centrul financiar Shanghai au fost evacuate.

În Qingdao, o destinaţie turistică populară din estul Shandong, autorităţile au emis duminică un cod roşu de furtună, iar 127 de curse feroviare au fost suspendate, potrivit mass-media oficiale.

Lekima este al nouălea taifun care afectează China în acest an.