DISTRIBUIȚI
UAZMI

Taifunul Chanthu, însoţit de vânturi şi de ploi puternice, a provocat duminică în estul Taiwanului perturbări ale traficului rutier şi aerian, precum şi întreruperi ale curentului electric, fără să lovească însă direct insula, relatează AFP, potrivit agerpres

Chanthu a lovit coasta orientală, nu şi centrul Taiwanului, deplasându-se pe mare spre nord, potrivit buletinului meteo.


Citește și : Pompierii eroi decedaţi în atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA, onoraţi la baza militară din Guantanamo

În total, 159 de de zboruri internaţionale au fost anulate din cauza taifunului.

Toate liniile de ferry care leagă insula au fost de asemenea suspendate, precum şi unele linii feroviare.

Aproximativ 26.000 de gospodării au rămas fără curent electric, au anunţat autorităţile.

În regiunile orientale Hualien şi Taitung au căzut 200 de milimetri de precipitaţii până în prezent, potrivit buletinului meteo.

Valuri de până la 7 metri înălţime au fost semnalate pe insula Orchid în largul coastei orientale a Taiwanului.

Citește și : Stoltenberg asigură că NATO va continua lupta împotriva terorismului global

Majoritatea birourilor şi locurile publice au fost închise în partea de est şi de nord a Taiwanului, inclusiv în capitala Taipei afectată duminică de ploi însemnate cantitativ.

Aproximativ 2.600 de persoane, care trăiesc în zone cu risc de alunecări de teren din jurul regiunii Hualien, au fost evacuate şi au fost mobilizaţi aproape 31.000 de militari pentru a interveni în caz de nevoie.