DISTRIBUIȚI
Xinhua

Zece persoane au murit şi trei sunt date dispărute în nordul Vietnamului, în urma trecerii taifunului Bebinca, la trei zile după ce furtuna a atins uscatul în această ţară, provocând inundaţii şi alunecări de teren, au informat luni autorităţile, citate de DPA, potrivit agerpres.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în provincia Nghe An din cauza viiturilor, a indicat într-o declaraţie Comisia responsabilă pentru prevenirea dezastrelor.


Citeşte şi: Ambasada SUA din Turcia a fost atacată cu focuri de armă

De asemenea, viiturile şi o alunecare de teren au făcut patru victime în provinciile Son La şi Thanh Hoa, unde trei persoane sunt date dispărute.

Treizeci şi opt de case au fost distruse, iar alte 3.500 inundate, a precizat Comisia amintită.

Însoţit de rafale de vânt de până la 90 de kilometri pe oră, taifunul Bebinca a atins uscatul între provinciile Hai Phong şi Nghe An vineri înainte de a scădea în intensitate, transformându-se rapid într-o depresiune tropicală.

Citeşte şi: Atac terorist într-o secţie de poliţie din Spania – VIDEO

Deşi până luni cantitatea de precipitaţii s-a diminuat, autorităţile au avertizat cu privire la posibilitatea producerii unor alunecări de teren în regiunea muntoasă, aşa cum se întâmplă atunci când munţii absorb prea multă apă în urma furtunilor.

Sezonul taifunurilor în Vietnam atinge maximul în luna august. Anul trecut, furtunile s-au soldat cu un total de 386 de morţi şi pagube de 2,64 miliarde de dolari, potrivit statisticilor guvernamentale.