DISTRIBUIȚI

Comisarul premierului ungar pe probleme de autonomie în afara graniţelor, Katalin Szili, a avertizat în legătură cu un posibil haos ce ar cuprinde ţara dacă partidul naţionalist radical Jobbik ar crea o alianţă cu formaţiunile politice de stânga, în opoziţie, din Ungaria, relatează agenţia MTI.

Katalin Szili, care a fost cândva un înalt oficial socialist şi care acum lucrează pentru guvernul Fidesz, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul Magyar Idok, că Ungaria are nevoie de ”o stângă autentică”.


Citeşte şi: Cei mai mari idioţi ai secolului! Aşa au fost numiţi patru tineri australieni care au înotat în apele crocodililor

”Oamenii aşteaptă mai degrabă valori decât interese pentru a determina poziţia cuiva în ce priveşte distanţarea de extreme”, a declarat ea în interviul publicat marţi.

Întrebată despre opinia unor comentatori politici care cred că ar avea sens o cooperare cu stânga în scopul de a înlătura de la putere guvernul premierului Viktor Orban la alegerile din 2018, Katalin Szili a declarat: ”Este foarte straniu că persoane care strigă acum după cooperare erau cele mai vocale în criticarea oricui care ar fi putut vota în parlament sau ar fi semnat iniţiative împreună cu un partid extremist”.

În opinia ei, orice astfel de iniţiativă ”ar fi un joc extrem de periculos”. ”Din păcate, alegătorii sunt în prezent mult mai maturi ca să accepte o asemenea înşelătorie”, a mai spus Katalin Szili.