DISTRIBUIȚI
Sputnik

Decizia Ucrainei de a interzice intrarea a doi demnitari guvernamentali ungari pe teritoriul său din cauza unui presupus amestec în alegerile locale este ”jalnică şi lipsită de sens”, a susţinut marţi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Szijjarto a afirmat că Budapesta nu a primit deocamdată o notificare oficială privind interdicţia decisă de Ucraina.


Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua lui jucându-se cu o armă de foc

Luni, Ministerul de Externe ucrainean a anunţat că i-a înmânat ambasadorului Ungariei o notă de protest pentru ceea ce Kievul a descris drept agitaţie politică din partea unor oficialităţi ungare în favoarea unui partid care a contestat alegerile locale desfăşurate recent în Ucraina.

Ucraina şi-a ales duminică primarii, consiliile municipale şi regionale pentru prima dată de la venirea la putere a lui Volodimir Zelenski. Numărarea buletinelor ar urma să dureze mai multe zile, după ce o nouă lege electorală a făcut ca procedura să fie foarte complicată.

Citeşte şi: Amy Coney Barrett, aleasa lui Trump, a fost confirmată la Curtea Supremă a SUA

Potrivit rezultatelor de la ieşirea de la urne, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a suferit o înfrângere la alegerile locale, partidul său fiind devansat în majoritatea oraşelor mari. Partidul său s-a clasat pe primul loc la consiliile municipale doar în două mari oraşe din centru, iar în alte şapte figurează cel mai frecvent pe poziţia a treia.