DISTRIBUIȚI
bestplacesofinterest.com

Sydney s-a topit duminică, în cea mai fierbinte zi înregistrată din 1939, temperaturile în unele părţi ale oraşului ajungând la niveluri caniculare de 47,3 grade Celsius, informează DPA.

Biroul de Meteorologie a declarat iniţial ziua ca fiind cea mai caldă înregistrată vreodată în regiunea metropolitană a oraşului australian în momentul în care termometrele arătau 47,1 grade în suburbia de vest Penrith. Cu toate acestea, serviciul de prognoză a afirmat mai târziu că a omis un record de 47,8 grade înregistrat în 1939 de o staţie de înregistrare acum închisă, conform agerpres .


Jucătorii care iau parte la ultimele competiţii din cadrul Cupei Mondiale de Cricket de la Sydney (Sydney Cricket
Ground) au jucat în căldura extremă, ajunsă la 57,6 grade, după cum au înregistrat camerele termice în mijlocul terenului.

Citește și : Liga Arabă dorește să obţină recunoaşterea internaţională a unui stat palestinian cu Ierusalimul de Est drept capitală

Meciurile din cadrul turneului internaţional de tenis de la Sydney au fost de asemenea suspendate când temperaturile la faţa locului au depăşit 40 de grade şi capul de serie numărul 5 Kristina Mladenovic s-a retras din meci după ce a fost grav afectată de căldură, a transmis postul australian ABC.