DISTRIBUIȚI

Lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, a denunţat marţi o ”răzbunare” a regimului lui Aleksandr Lukaşenko, după condamnarea soţului ei, Serghei Tihanovski, la 18 ani de închisoare, la capătul unui proces controversat, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Soţul meu, Serghei Tihanovski, este condamnat la 18 ani de închisoare. Dictatorul se răzbună în mod public pe opozanţii săi cei mai puternici”, a reacţionat Tihanovskaia pe Twitter.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO) – Black News

”Lumea întreagă priveşte. Nu ne vom opri”, a adăugat ea.

Un tribunal belarus i-a condamnat marţi la pedepse grele pe mai mulţi detractori ai regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, printre care Serghei Tihanovski.

Video-bloggerul în vârstă de 43 de ani a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru ”organizarea de revolte în masă”, ”incitarea la ură în societate”, ”tulburarea ordinii publice” şi ”obstrucţionarea Comisiei electorale”.

Citeşte şi: LISTA ROŞIE va fi eliminată după doar două săptămâni – Black News

O altă personalitate marcantă a opoziţiei belaruse, Mikola Statkevici (65 de ani), fost candidat în alegerile prezidenţiale din 2010 şi care a stat deja mai mulţi în detenţie, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Alţi co-acuzaţi, Artiom Sakov şi Dmitri Popov, care făceau parte din echipa lui Tihanovski, vor sta 16 ani în spatele gratiilor. Vladimir Ţîganovici, care critica puterea pe YouTube, şi Igor Lossik, un jurnalist al opoziţiei în vârstă de 29 de ani, au fost condamnaţi fiecare la 15 ani de închisoare.