DISTRIBUIȚI

Peste 200 de sportivi şi oficiali din Africa au cerut azil pentru a rămâne în Australia după Jocurile Commonwealthului din aprilie, au declarat luni mai mulţi responsabili australieni în timpul unei reuniuni parlamentare, informează agenţia dpa, potrivit agerpres.

Oficiali guvernamentali au declarat în faţa unui comitet al Senatului că 205 de concurenţi participanţi la Jocurile Commonwealthului au primit vize temporare în timp ce cererile lor de azil sunt examinate, potrivit Australian Associated Press.


Citeşte şi: S-a aflat cetăţenia suspectului de terorism din Marsilia

Alţi 50 de sportivi se ascund de autorităţile de imigrare şi sunt susceptibili să fie deportaţi când sunt capturaţi. Unul este deja într-un centru de detenţie pentru imigranţi.

Oficialii guvernamentali nu au identificat ţările africane din Commonwealth de unde provin aceşti sportivi, dar avocaţi ai refugiaţilor au declarat anterior că au ajutat atleţi din Camerun, Uganda, Ruanda, Ghana şi Sierra Leone.

Solicitanţii vor trebui să demonstreze că se tem de persecuţie, indiferent dacă este din motive de religie, rasă, naţionalitate, grup social sau afiliere politică.