DISTRIBUIȚI

Israelul a desfăşurat sute de poliţişti suplimentari la Ierusalim vineri, ziua marii rugăciuni pe Esplanada Moscheilor, după apelurile palestiniene la protest împotriva recunoaşterii de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a anunţat poliţia, potrivit AFP, potrivit agerpres. 

„Sute de poliţişti şi agenţi de frontieră suplimentari au fost desfăşuraţi în interiorul şi în jurul Oraşului Sfânt”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.


Nicio o restricţie de vârstă nu a fost impusă credincioşilor din Ierusalim pentru a avea acces pe esplanadă, a adăugat el, spre deosebire de măsuri luate în perioadele de tensiuni aprinse.

Citeşte şi: Comisia Europeană recomandă trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie pentru Brexit

Esplanada, al treilea loc sfânt al islamului şi venerat totodată şi de către evrei sub numele de Muntele Templului, se află în Ierusalimul de Est, anexat şi ocupat de către Israel. Forţele israeliene controlează toate punctele de acces spre această zonă.

Poliţiştii au fost deja desfăşuraţi în număr mai mare decât de obicei pe străzile Oraşului Vechi, fără a se ajunge însă la efectivele din situaţiile de tensiuni puternice, notează AFP.

Organizaţiile palestiniene au lansat un apel la manifestaţii după decizia preşedintelui american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.