DISTRIBUIȚI
NOAA

Sute de zboruri au fost anulate în SUA înainte de iminenta venire a uraganului Dorian, de categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, pe coasta de sud-est a ţării, relatează EFE, scrie agerpres.

Potrivit site-ului FlightAware, aproape 600 de zboruri care erau programate luni au fost suspendate.


Citește și : Mike Pompeo se întâlneşte la Bruxelles cu şefii principalelor instituţii ale UE

Au fost vizate mai ales cinci aeroporturi din Florida, unul din Carolina de Nord şi altul din Atlanta, state de pe teritoriul SUA ce ar putea fi afectate de acest fenomen meteo periculos.

Companii aeriene ca American Airlines, Southwest, JetBlue, Spirit, United şi Frontier au oferit pasagerilor opţiunea schimbării zborului în faţa venirii uraganului Dorian.

Puternicul uragan Dorian ar putea atinge luni uscatul în dreptul coastei de est a Floridei, fapt ce a determinat închiderea aeroporturilor şi porturilor şi suspendarea serviciului de cale ferată, precum şi amânarea începerii cursurilor pentru mii de şcolari şi studenţi.

Duminică, guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, a dispus evacuarea obligatorie începând de luni a zonelor de castă ale statului în perspectiva venirii uraganului.

Citește și : O ambarcațiune a luat foc în largul coastei Californiei – 34 de persoane dispărute

Centrul Naţional pentru Uragane (CNH) a informat luni că Dorian, al doilea uragan cel mai puternic din Atlantic de când există măsurători, continuă să afecteze nordul insulelor Bahamas cu vânturi de 270 km/h, în timp ce se îndreaptă lent spre estul Floridei.

După ce se va îndepărta de Bahamas, aflate la mai puţin de 100 de kilometri de coasta SUA, se prevede ca Dorian să parcurgă în următoarele zile litoralul Floridei pentru a se îndrepta apoi spre Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.