DISTRIBUIȚI

Aproximativ 1.500 de turiști, inclusiv din România, au rămas blocați de mai multe zile pe insula Samothraki după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, relatează site-ul de știri voria.gr, potrivit mediafax.

Feribotul „SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat și ea.


Vestea a stârnit indignare și panică printre turiștii care nu pot părăsi insula. Autoritățile au permis unor turiști să doarmă în clădiri ale administrației locale, iar unii turiști și-au instalat corturi în apropierea portului.

Printre ce aproximativ 1.500 de turiști blocați pe insulă se numără români, bulgari, sârbi, francezi, englezi și italieni.

Mai mult, luni seară a izbucnit și un incendiu de vegetație pe insulă, însă pompierii au reușit să izoleze focarul și incendiul pare momentan să fie sub control, relatează presa locală.

Sute de români sunt printre cei 1500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Ioana Tianu, o româncă aflată în apropiere de insula Samothraki,a povestit la Digi24 care este situaţia în acest moment pe insulă şi cum s-au mobilizat autorităţile din Grecia.

Nu incendiile de vegetaţie sunt cea mai mare problemă, incendiul a fost stins de aseară. Absenţa feribotului e situaţie neplăcută, am informaţii că autorităţile au grijă de turişti, le-au oferit locuri de cazare.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Sunt cinci taverne în port care oferă mese gratuite turiştilor care au nevoie, fac tot posibilul să le ofere un confort.

Mâine, miercuri, sunt trei curse pe zi pentru deblocarea situaţiei”, a povestit Ioana Tianu.

Ea a precizat că nu au mai fost aşa multe zile conseuctive fără transport în august, în vârf de sezon, dar a adăugat că au mai fost astfel de situaţii întrucât insula e foarte departe de continent, iar marea are uneori valuri mari. „S-a mai întâmplat să nu ajungă feribotul din cauza valurilor mării”.

În jur de 1.500 de oameni – greci, români, bulgari, sârbi și francezi – vor să părăsească insula. Și-au lăsat mașinile în port, ca să aibă șanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, și dorm pe unde apucă. Unii și-au întins corturile, alții au găsit cazare la suprapreț.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost înjunghiată!

Primăria a permis unor turiști să doarmă în clădiri ale municipalității.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informații contradictorii: „Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”.