DISTRIBUIȚI
www.wsj.com

Sute de persoane au manifestat vineri în Mexic pentru a protesta împotriva accidentului care a avut loc luni la metroul capitalei mexicane şi care s-a soldat cu 25 de morţi, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.  

„Un cunoscut a murit (în acest accident). Însă eu sunt aici din solidaritate cu toţi cei care au murit (…). Iată ce s-a întâmplat din cauza neglijenţei, a corupţiei”, a declarat Briseida Noguez, o locuitoare din zona unde a avut loc accidentul.


Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

Câteva altercaţii au avut loc între manifestanţi şi poliţişti, în timp ce aceştia din urmă au încercat să-i împiedice să se apropie de locul tragediei.

Accidentul a avut loc în municipalitatea Tlahuac, una dintre cele mai marginalizate şi mai sărace din capitala Mexicului.

Printre victime, majoritatea erau muncitori şi angajaţi din sectorul serviciilor, pentru care metroul era principalul mijloc de transport pentru a ajunge la muncă.

Citește și : Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl

Manifestanţii scandau „dreptate” şi purtau banderole ce îi incriminau pe politicienii de stânga ce guvernează capitala mexicană din 1997.

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte circa 80 au fost rănite la Ciudad de Mexico, după prăbuşirea unui pod în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol. Dintre persoanele rănite, în jur de 30 sunt în prezent spitalizate, potrivit unui bilanţ furnizat vineri de primărie.