DISTRIBUIȚI

Sute de migranţi au petrecut încă o noapte, joi spre vineri, în afara unui centru supraaglomerat de primire din Ţările de Jos, în timp ce presiunea creşte asupra guvernului pentru a rezolva această problemă, transmite DPA, potrivit agerpres.

Condiţiile de igienă în vecinătatea centrului de lângă localitatea Ter Apel, la graniţa cu Germania, sunt inacceptabile de multe săptămâni, au afirmat organizaţii de asistenţă.


Citeşte şi: UE se teme să nu-şi piardă voinţa de a sprijini Ucraina – Black News

Guvernul ‘nu se ocupă acum cu nimic altceva’, a afirmat joi seară prim-ministrul Mark Rutte, citat de agenţia ANP. El a descris situaţia de la Ter Apel ca ‘îngrozitoare’.

În cursul serii de joi, Oficiul central pentru primirea solicitanţilor de azil (COA) a transportat în jur de 150 de refugiaţi din zona Ter Apel la Apeldoorn, la o distanţă de 150 km, unde aceştia au fost cazaţi în săli de sport.

După patru zilei ei vor fi mutaţi la Doetinchem, în sudul ţării.

Între timp, Comisia Europeană a cerut Ţărilor de Jos să investigheze temeinic moartea unui bebeluş de numai 3 luni la Ter Apel, a relatat ANP. Copilul a murit miercuri într-o sală de sport unde a fost improvizat un adăpost de urgenţă.

Citeşte şi: Haga va cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei – Black News

Potrivit ANP, un purtător de cuvânt al UE a declarat că oficialităţile sunt conştiente de ‘situaţia dificilă de la centrul de primire din Ţările de Jos’ şi că sunt pregătite să ajute acest stat.

Câteva sute de persoane – rezidenţi din Ter Apel, dar şi din alte localităţi din nordul ţării – au protestat joi faţă de ‘supraîmpovărarea’ comunităţii prin centrul de azil.