DISTRIBUIȚI
afp

Peste 200 de migranţi, în majoritate originari din Afganistan, Irak, Somalia şi Sudan, au fost evacuaţi în calm miercuri dimineaţă dintr-o tabără improvizată în Saint-Denis, o suburbie a Parisului, informează France Presse, potrivit agerpres.

‘Am pus la adăpost între 200 şi 230 de persoane într-unul din cele cinci centre de primire şi de examinare a situaţiei (CAES) din Ile-de-France’, a declarat un reprezentant al autorităţilor regionale.


Citeşte şi: Trump şi-a lansat campania pentru prezidenţialele din 2020

Operaţiunea, condusă de prefectura regională şi asociaţia ‘France terre d’asile’, s-a derulat într-o atmosferă calmă şi toate persoanele prezente au putut primi asistenţă.

Dar ‘aceasta nu rezolvă problema de fond, este un ciclu fără sfârşit, suntem la cea de-a treia evacuare din ianuarie’, a constatat Philippe Caro, de la asociaţia ‘Solidarité migrants Wilson’.

‘Este o pauză de câteva zile. Oamenii vor putea să fie văzuţi de un medic, să facă un duş şi să se odihnească un timp’, adaugă un alt membru al asociaţiei menţionate, adăugând că ‘migranţii nu pot fi adăpostiţi decât pentru două zile, unii dintre ei putând ajunge în stradă deja în cursul serii, ceea ce este descurajant pentru ei’.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Juan Guaido sunt anchetaţi în Venezuela pentru deturnare de fonduri

‘Suntem dezamăgiţi şi scandalizaţi de faptul că pot fi adăpostiţi doar pentru un anumit timp. Cerem statului (francez) să implementeze mijloace pentru a asigura aceste aşezăminte. Astăzi, situaţia este inumană’, a declarat Suzanna de la Fuente, viceprimarul orăşelului Saint-Denis.

Într-o operaţiune anterioară, în aprilie, aproape 800 de migranţi au fost evacuaţi din două tabere din nordul Parisului.