DISTRIBUIȚI
YourNewsWire

Sute de migranţi din America Centrală care călătoresc prin Mexic pentru a ajunge în SUA au ajuns la oraşul de graniţă, Tijuana, relatează BBC, potrivit news.ro.

Grupul de 400 de persoane, printre care se află şi migranţi LGBTQ, s-a separat de caravana de 5.000 de oameni din Ciudad de Mexico.


Citește și : Contraspionajul francez denunţă ingerinţa SUA la Airbus

Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a declarat că se va deplasa la graniţa dintre SUA şi Mexic, prima sa vizită de când au fost trimişi mii de soldaţi în zonă.

Cei 5.000 de migranţi, care susţin că fug de persecuţie, sărăcie şi violenţă din ţările lor de origine – Honduras, Guatemala şi El Salvador – au venit, în mare parte, pe jos. Cei care s-au separat de grupul mare au parcurs distanţa până la Tijuana cu mai multe autobuze. Mulţi dintre migranţii LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) au declarat că s-au separat de grupul mare din cauza unor tratamente discriminatorii din partea rezidenţilor şi a celorlalţi migranţi. Călătoria migranţilor a început în oraşul San Pedro Sula în Honduras pe 13 octombrie, ceea ce înseamnă că unii dintre ei au mers 4.800 de kilometri.

Citește și : Întâlnirea Iohannis-May nu va mai avea loc (Preşedinţie)