DISTRIBUIȚI

Inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale au distrus sute de locuinţe, precum şi terenuri agricole, în nordul Afganistanului, a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei locale, relatează Xinhua, potrivit agerpres

Ploile abundente au provocat joi seara inundaţii care au afectat parţial sau au distrus complet mai mult de 300 de case şi peste o mie de hectare de terenuri agricole în districtul Zari din provincia Balkh şi din vecinătatea acesteia, a declarat Mohammad Asif Waziri.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Inundaţiile au ucis, de asemenea, numeroase vite în districtul Zari şi în zonele învecinate, a mai spus oficialul afgan.

Nu există informaţii privind eventuale victime, a precizat el, adăugând că echipe de salvare au fost trimise în zonele inundate pentru a ajuta familiile afectate.

Inundaţiile au distrus, de asemenea, drumuri care făceau legătura între Qalat, capitala provinciei Zabul, şi şapte districte din sudul Afganistanului.

Biroul de meteorologie din Afganistan a anunţat în continuare ploi şi inundaţii în 20 din cele 34 de provincii ale ţării în zilele următoare.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri