DISTRIBUIȚI

Autoritățile franceze au descoperit aproximativ 763 de kilograme de cocaină, în valoare de peste 60 de milioane de euro, pe plajele de pe coasta atlantică a Franței, proveniența acestora nefiind cunoscută, relatează site-ul postului BBC, potrivit mediafax.

Drogurile, împachetate în pungi de plastic, au fost aduse de valuri pe plajele franceze din regiunea Landes, până în sudul îndepărtat, în estuarul Loire, la vest de Nantes. Procurorii din Brittany colectează pachetele de droguri și avertizează populația aflată în apropierea plajelor unde acestea au apărut, să nu atingă sau să mute aceste pungi.


Citește și: Un submarin american dispărut în 1944, GĂSIT pe coasta niponă

Valoarea estimată a substanțelor descoperite este de aproximativ 60 de milioane de euro. Cocaina, prezentând o puritate de 83%, ar putea proveni din America de Sud, conform declarațiilor transmite de anchetatorul Philippe Astruc.

„Orice descoperire trebuie raportată imediat poliției sau jandarmeriei fără a atinge (drogurile)”, conform anchetatorilor din Rennes, capitala regiunii Brittany. Aceștia au averizat asupra consecințelor pe care contactul cu substanța, prezentând un grad mare de puritate, le are asupra sănătății umane.

Citește și: Un fost șef de stat negociază o întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski