DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia israeliană a arestat 320 de participanţi la un festival unde credincioşii s-au revoltat împotriva restricţiilor legate de coronavirus, informează Reuters miercuri, potrivit agerpres.

Festivalul anual Lag Ba-Omer a avut loc marţi, la mormântul gânditorului mistic din secolul al doilea Shimon Bar Yochai. La eveniment participă de obicei mii de credincioşi, care se roagă, dansează şi cântă toată noaptea în jurul unor focuri.


Citește și: Comisia Europeană recomandă redeschiderea graduală a frontierelor

Anul acesta, zeci de israelieni au încercat să pătrundă în mormântul înţeleptului, încălcând astfel interdicţiile menite să împiedice contaminarea cu virus, au declarat mai mulţi poliţişti. A urmat reprimarea manifestaţiei; forţele de ordine au fost atacate de sute de participanţi la festival, care au aruncat cu diferite obiecte, iar incidentul a dus la arestări.

Citește și: Democrații americani prezintă un plan de asistență de 3.000 de miliarde de dolari

Deşi mulţi rabini au susţinut restricţiile privind adunările publice, impuse în Israel în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, unii evrei ultra-ortodocşi au fost iritaţi de perturbarea ritualurilor religioase.