DISTRIBUIȚI
© Reuters / WANA NEWS AGENCY

Iranul a înregistrat luni 337 de noi decese legate de COVID-19, cel mai mare număr de decese înregistrat în această ţară din luna februarie, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Numărul total al deceselor legate de coronavirus în ţara din Orientul Mijlociu a ajuns la 30.712.


Citește și: Giuseppe Conte anunță noi restricții dure în Italia

„În ultimele zile, ne confruntăm cu o creştere fără precedent a mortalităţii din cauza bolii” COVID-19, a declarat Sima Sadat Lari, o purtătoare de cuvânt a Ministerului iranian al Sănătăţii.

Oficialul iranian a declarat pentru postul public de televiziune iranian că în ultimele 24 de ore au fost identificate 4.251 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al infectărilor din ţară ajungând la 534.631.

Pentru a combate creşterea numărului de cazuri, guvernul a extins restricţiile în capitala Teheran, unde şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice au fost închise din 3 octombrie.

Citește și: UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

Oficialii iranieni din domeniul sanitar au avertizat că decesele zilnice ar putea ajunge la pragul de 600 dacă iranienii nu respectă protocoalele de sănătate în public. Purtarea măştii a devenit obligatorie în locurile publice la Teheran, unde s-a înregistrat cea mai mare rată a infectărilor, iar cei care încalcă regulile vor fi amendaţi.

Oficialii intenţionează să impună aceleaşi restricţii şi în alte oraşe cu rate mari de infectări.