DISTRIBUIȚI
twitter.com

Sute de imigranți localizați într-un centru temporar de migrație din apropierea orașului francez Dunkirk au fost evacuați, marți, în urma unei hotărâri judecătorești ce impune închiderea acestuia, relatează cotidianul The Guardian, potrivit agerpres.

După ce o instanță judecătorească din Franța a apreciat cazarea migranților într-o sală de sport și în împrejurimile acesteia ca fiind un adevărat „hazard din punctul de vedere al securității și al sănătății” acestora, autoritățile polițienești au început marți evacuarea organizată a familiilor migratoare ce s-au instalat în cadrul acesteia încă din decembrie 2018.


Citește și : Avocat: Premierul Johnson va acţiona în consecinţă dacă Curtea Supremă decide că suspendarea parlamentului a fost ilegală

De la deschiderea centrului de primire a străinilor aflați în mișcare și până în prezent, numărul celor stabiliți în centrul de lângă orașul Dunkirk a crescut într-un ritm alert astfel încât a fost necesară adăpostirea acestora în corturi amplasate în jurul sălii de sport, aceasta fiind ocupată în totalitate.

Aceasta este cea mai mare evacuare de acest gen din ultimul an. Închiderea iminientă a centrului de găzduire a extracomunitarilor va genera, conform preconizărilor, o creștere a numărului de migranți traversând Canalul Mânecii, care leagă Marea Britanie de Franța, prin intermediul bărcilor, în încercarea de a ajunge în Londra.

Citește și : Aproximativ 153.000 de sirieni s-au întors în ţara lor după redeschiderea postului de frontieră cu Iordania