DISTRIBUIȚI
Twitter

Între 200 și 300 de imigranți, inclusiv azilanți, au încercat să intre, duminică spre luni noapte, în clădirea Comediei Franceze din Paris în semn de protest față de situația lor, în condițiile în care mulți dintre ei nu au acte de ședere și sunt nevoiți să doarmă pe străzi.

Scopul acțiunii lor a fost acela de a-l convinge pe administratorul instituției să le aranjeze o întrevedere cu ministrul de Interne, Christophe Castaner, pentru a discuta despre reglementarea situației lor, informează site-ul publicației Ouest-France, potrivit mediafax.


Citeşte şi: Proteste violente la Budapesta (VIDEO). Manifestanţii au forţat intrarea în televiziunea publică

Duminică, în jurul orei locale 21:00 (ora României 22:00), câțiva imigranți au încercat să escaladeze zidurile Comediei Franceze, însă au fost respinși de agenții de pază.

Ulterior, peste 200 de imigranți, majoritatea din Africa Subsahariană, au încercat să intre în clădire, însă forțele de ordine au intervenit prompt și au lansat o grenadă lacrimogenă. Imigranții s-au așezat cu calm și au fost încercuiți de polițiști.

Citeşte şi: EXPLOZIE la sediul unui post de televiziune din Grecia – FOTO

La scurt timp după miezul nopții, protestatarii au fost escortați la o stație de metrou aflată în apropiere.

„Mi-aş dori documente, un loc unde să dorm şi un venit”, a explicat Abdallah, un imigrant din Sudan, sosit în Franţa în urmă cu doi ani şi care doarme „pe stradă, sub un pod”.