DISTRIBUIȚI
Global News

Sute de fermieri au protestat miercuri împotriva reglementărilor guvernului olandez în domeniul mediului, blocând traficul cu tractoare, inclusiv la graniţa cu Germania, relatează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit ANP, o agenţie de presă olandeză, demonstraţiile au blocat trecerea graniţei între Coevorden, în provincia olandeză Drenthe, şi Saxonia Inferioară (Germania). Cea mai mare demonstraţie, la care au participat sute de fermieri, a avut loc la Hilversum, în apropiere de Amsterdam.


Citește și : Pompeo va coopera în cadrul procedurii de destituire a preşedintelui Trump ‘dacă acest lucru este adecvat şi cerut de lege’

Un marş al tractoarelor s-a desfăşurat între oraşele olandeze Marienvelde şi Arnhem, iar un protest similar a mai fost organizat în apropiere de Venlo, în provincia Limburg, în vecinătatea landului german Renania de Nord-Westfalia.

Aproximativ 100 de fermieri din Germania s-au alăturat protestelor, a indicat ANP.

Agricultorii protestează pentru că se consideră afectaţi în mod nedrept de eforturile guvernului de a reduce emisiile de azot.

Guvernul olandez a introdus măsuri pentru reducerea azotului în urma unei decizii extrem de controversate a celei mai înalte instanţe administrative a ţării, care a impus reducerea semnificativă a poluanţilor.

Citește și : Procurorii bolivieni au emis un mandat de arestare pe numele lui Evo Morales

Planurile guvernamentale includ limitarea extinderii fermelor, în condiţiile în care creşterea bovinelor generează în special cantităţi mari de azot prin gunoiul de grajd acumulat.