DISTRIBUIȚI
Twitter

Sute de muncitori, în mare parte femei, s-au adunat în faţa clădirilor guvernamentale din Sydney pentru a condamna violenţa împotriva femeilor şi a solicita o mai mare egalitate de gen la locul de muncă, pe fondul unui control crescut asupra tratamentului femeilor în politica australiană, relatează luni Reuters, potrivit agerpres.

O tânără aflată în faţa parlamentului statului New South Wales avea scris pe corp mesajul „Trupul meu, treaba mea”, în timp ce alta ţinea o pancartă pe care scria „Munca egală merită plata egală!”.


Vezi şi: Meghan Markle ‘ARUNCĂ-N AER’ Casa Regală britanică

O varietate de angajaţi – de la asistente medicale şi profesori la coafeze şi lucrători în transporturi – au participat la demonstraţie. Aceasta are într-un moment când guvernul a lansat o campanie de 19 milioane de dolari australieni (14,57 milioane dolari SUA) îndemnând oamenii să vorbească atunci când sunt martorii lipsei de respect faţă de femei.

„Să lucrăm cu toţii împreună (…) astfel încât să trecem în cele din urmă la o lume unde violenţa, agresiunea sexuală şi hărţuirea sexuală fac parte din trecut”, a declarat în faţa mulţimii Jenny Leong, reprezentantă a partidului Verzilor în parlament.

Parlamentul Australiei a intrat în vizorul publicului după acuzaţii legate de agresiune sexuală.

Citeşte şi: Washingtonul şi Seulul S-AU ÎNŢELES la bani pentru finanţarea trupelor americane

Trei femei angajate ale Partidului Liberal al prim-ministrului Scott Morrison au declarat luna trecută că au fost violate de acelaşi bărbat în 2019 şi 2020. Una dintre presupusele victime a depus o plângere la poliţie.

Săptămâna trecută, procurorul general Christian Porter, care s-a identificat ca fiind subiectul unei acuzaţii istorice separate de viol, şi-a declarat nevinovăţia şi a respins cu tărie acuzaţia.