DISTRIBUIȚI
La Tribune

La cinci luni după ce a anunţat un plan care vizează reduceri de costuri în valoare de 500 milioane de euro şi eliminarea a 1.600 de posturi în domeniul investment banking, Societe Generale se pregăteşte de o nouă restructurare a efectivelor, de data aceasta fiind vizate activităţile de retail banking din Franţa, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sindicatului CGT, aproximativ 530 de angajaţi ai Societe Generale din Franţa vor fi disponibilizaţi până în 2023, din care 170 de la sediul central al băncii şi 360 din cadrul activităţilor de back-office.


Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

„În cursul discuţiilor dintre sindicate şi Marie-Christine Ducholet (noul director responsabil pentru operaţiunile SocGen de retail banking din Franţa – n. r.) a rezultat un plan însoţit de condiţiile sociale necesare pentru eliminarea a 530 de posturi până în 2023”, susţine sindicatul CGT, într-un comunicat.

Societe Generale a anunţat în luna aprilie un plan care prevedea eliminarea a 1.600 de posturi la nivel mondial, dintre care 750 numai în Franţa, în ideea restructurării operaţiunilor de investment banking şi a restabilirii profitabilităţii globale a grupului.

Oficial, Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a confirmat că o întâlnire este prevăzută a avea loc vineri cu organizaţiile sindicale, dar nu a oferit alte detalii.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin

Analiştii se aşteaptă ca băncile franceze să accelereze măsurile de reducere a costurilor, în condiţiile în care acestea au probleme în a-şi atinge ţintele de profitabilitate pe fondul unor dobânzi extrem de mici.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.