DISTRIBUIȚI

Susţinători ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, printre care medici, au fost arestaţi marţi de poliţia rusă în faţa penitenciarului unde este deţinut acesta, unde au venit să ceară informaţii despre starea de sănătate a disidentului, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unei jurnaliste a agenţiei de presă franceze, militanta de opoziţie Anastasia Vasilieva, care este şi medicul personal al lui Navalnîi, se numără printre persoanele arestate şi urcate în dube ale poliţiei în faţa coloniei penitenciare nr.2 din Pokrov, situată la 100 de km est de Moscova.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Medici ruşi apropiaţi opozantului Aleksei Navalnîi, bolnav şi aflat în greva foamei, s-au deplasat marţi la colonia penitenciară unde acesta este încarcerat pentru a cere informaţii despre starea lui de sănătate, anunţase anterior AFP.

În jur de şase medici s-au deplasat la colonia nr.2 din Pokrov, în condiţiile în care cu o zi înainte o mass-media apropiată Kremlinului a anunţat că „detractorul puterii” a fost transferat într-o unitate medicală.

Pe 31 martie, principalul opozant al Kremlinului a anunţat că nu va mai mânca pentru a protesta împotriva condiţiilor sale de detenţie, acuzând administraţia că îi refuză dreptul la îngrijire medicală şi că îl „torturează” prin privare de somn. Apoi, luni el a declarat pe reţelele sociale că are o tuse puternică şi febră, probleme care se adaugă durerilor acute de spate şi de picioare de care el s-a plâns de la sfârşitul lui martie.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Susţinătorii săi sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât opozantul a supravieţuit unei otrăviri, în august anul trecut, de care acuză Kremlinul.

Avocata lui, Olga Mihailova, a declarat la postul de televiziune Dojd că în mai puţin de o săptămână clientul său a pierdut 5 kg.

Publicaţia Izvestia a relatat că Navalnîi a fost transferat la unitatea medicală, o informaţie care nu a fost confirmată de autorităţi.