DISTRIBUIȚI
RT.com

Bărbatul care a lovit maşina ambasadoarei Ucrainei la Londra sâmbătă şi a încercat să bruscheze poliţişti, obligându-i pe aceştia să recurgă la arme de foc, va fi internat într-un spital de boli mintale, a anunţat duminică Scotland Yard, potrivit France Presse, potrivit Agerpres.

Acest individ de 40 de ani, care nu a fost rănit în cursul incidentului, va fi „internat conform Mental Health Act”, o lege care permite spitalizarea cuiva împotriva voinţei sale, a indicat poliţia britanică într-un comunicat. El „va fi spitalizat pentru a urma un tratament”.


Citește și : Organizatorii protestelor din Sudan cer un guvern civil în discuţiile cu liderii militari

Sâmbătă dimineaţa, poliţiştii au tras mai multe focuri de arme şi au utilizat un taser (pistol cu impulsuri electrice) pentru a-l opri pe acest bărbat, care tocmai ciocnise cu maşina lui vehiculul ambasadoarei Ucrainei, parcat în apropierea misiunii diplomatice ucrainene în cartierul Holland Park, iar apoi îşi îndreptase maşina spre poliţişti.

Suspectul a fost reţinut pentru „tentativă de omor asupra unor poliţişti” şi „distrugeri voluntare”.

Ambasada Ucrainei afirmase sâmbătă într-un comunicat că maşina ambasadoarei, Natalia Galibarenko, a fost „în mod deliberat” ţinta automobilistului, în două rânduri, şi că niciun membru al personalului nu a fost rănit.

O anchetă a fost deschisă cu privire la utilizarea armelor de foc de către poliţişti.

Citește și : Zelensky, câștigător al primului tur al alegerilor din Ucraina, nu s-a prezentat la dezbaterea cu Poroșenko