DISTRIBUIȚI
twitter

Bărbatul de circa 40 de ani care a atacat şi rănit patru persoane cu un cuţit vineri, într-un mall din Manchester, a fost arestat pentru terorism, a anunţat poliţia britanică, citată de AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Atacatorul, „înarmat cu un cuţit mare”, a acţionat singur şi motivaţia sa nu este pentru moment cunoscută, a precizat un responsabil al poliţiei din Manchester, Russ Jackson, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Unitatea specială a GRU 29155 există, chiar dacă Kremlinul neagă

Bărbatul a fost „arestat sub suspiciunea comiterii, pregătirii şi instigării la un act de terorism”, a mai precizat Jackson.

„A început să avanseze brusc şi a atacat oamenii cu cuţitul. Pare un atac orb, în mod cert foarte brutal şi extrem de înspăimântător pentru toţi cei care au fost martori”, a precizat responsabilul din poliţie.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 11.15 (10.15 GMT) şi a dus la desfăşurarea unui important dispozitiv de securitate în oraş, lovit în 2017 de un atentat cu bombă care s-a soldat cu 22 de morţi la ieşirea de la un concert al vedetei pop americane Ariana Grande.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare arată poliţişti care imobilizează un bărbat în exteriorul unui mall. „În cinci minute, el a fost reţinut de poliţişti înarmaţi”, a spus Russ Jackson.

Între timp, poliţia a revizuit numărul persoanelor rănite în atac de la cinci la patru.

Două femei şi un bărbat au fost spitalizaţi cu răni prin înjunghiere, a precizat poliţia. O altă femeie care nu a fost înjunghiată a fost tratată de paramedici şi nu a necesitat spitalizare, a menţionat sursa citată.

Citește și : Giuliani avertizează din nou că va face dezvăluiri despre presupuse afaceri ilegale în România ale familiei Biden

Pe Twitter, prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat „şocat” şi a precizat că gândurile sale se îndreaptă spre victime, mulţumindu-le serviciilor de salvare şi anchetatorilor.

Potrivit media locale, mallul Arndale, unde s-au petrecut faptele, a fost evacuat. Un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la faţa locului.