DISTRIBUIȚI
Observator

Justiţia suedeză a dispus vineri plasarea în detenţie provizorie a unui tânăr afgan de 22 de ani suspectat că a atacat miercuri cu un cuţit şapte persoane în sudul ţării, relatează France Presse, potrivit agerpres.   

Parchetul a cerut plasarea sa în detenţie pentru „tentativă de omor”, fără o componentă antiteroristă, deşi poliţia încă afirma joi că explora „posibile motivaţii teroriste”.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Suspectul „a fost plasat în detenţie provizorie, bănuit de şapte tentative de omor la 3 martie în Vetlanda”, a declarat judecătoarea Anna Sjoman de la tribunalul din Eksjö, considerând că există un risc să recidiveze sau sau să fugă dacă este eliberat.

Potrivit presei locale, bărbatul, care a participat la şedinţă, a negat acuzaţiile împotriva sa.

Potrivit rapoartelor poliţiei, atacul s-a produs miercuri în jurul orei 15.00 (14.00 GMT) în cinci locuri distincte, la câteva sute de metri distanţă de centrul oraşului Vetlanda, mică localitate din sudul ţării.

Dintre cele şapte victime ale atacului, patru erau încă spitalizate vineri în stare stabilă.

Presupusul agresor a fost rănit la picior de focuri de armă trase în timpul arestării sale şi a fost spitalizat.

La două zile după acest atac, rămân multe întrebări, mai ales asupra motivaţiilor presupusului autor.

Potrivit presei locale, el aşteaptă reînnoirea permisului de şedere după ce a intrat în Suedia în 2016.

Au fost dezvăluite de asemenea elemente asupra sănătăţii mintale a tânărului.

„Din câte am înţeles, avea probleme psihologice. Sincer, tipul acesta nu era tocmai normal”, a declarat o cunoştinţă a suspectului tabloidului Aftonbladet.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

Potrivit autorităţilor, el era cunoscut de poliţie pentru infracţiuni minore. Potrivit media locale, el fusese condamnat pentru un mic consum de canabis.

Aftonbladet relatează că suspectul însuşi a vorbit despre probleme psihiatrice în cadrul unei audieri la poliţie, când era suspectat de un delict în urmă cu câţiva ani.