DISTRIBUIȚI
El País

O instanță din Spania a inculpat trei cetățeni străini, un american, un mexican și un sud-coreean, în legătură cu atacul care a vizat ambasada nord-coreeană de la Madrid, unul dintre suspecți fiind acuzat că a oferit Biroului Federal de Investigații (FBI) datele sustrase în urma atacului, potrivit Mediafax.

Judecătorul spaniol Jose de la Mata a anulat marți ordinul de secretizare a dosarului, anunțând că a descoperit dovezi privind diverse infracțiuni, inclusiv încălcarea proprietății private, agresiune și intrare prin efracție, comise de o „organizație criminală”, informează agenția The Associated Press.


Citește și : Antisemitismul rămâne „profund înrădăcinat” în societatea germană (procuror)

Magistratul spaniol a afirmat că Adrian Hong Chang, un cetățean mexican, rezident american, este presupusul lider al unui grup de zece persoane care pe data de 22 februarie a pătruns în ambasada Coreei de Nord din Madrid. Agresorii au sechestrat câţiva angajaţi şi au sustras documente, calculatoare şi telefoane.

Hong Chang a reușit să părăsească Spania și a zburat în Statele Unite, unde a contactat Biroul Federal de Investigații (FBI), a adăugat judecătorul spaniol.

Anterior, oficiali din Spania au declarat că suspectează că agenţi CIA au fost implicaţi în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid.

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a negat orice implicare în incident, dar surse guvernamentale de la Madrid consideră „neconvingător” răspunsul CIA.

Citește și : Joaquin ‘El Chapo’ Guzman cere rejudecarea cazului său