DISTRIBUIȚI
www.mediaplaynews.com

Platforma video de streaming Netflix a anunţat joi că a numit-o în consiliul său de administraţie pe Susan Rice, fosta consilieră pe probleme de securitate naţională şi ambasadoare ONU în timpul administraţiei lui Barack Obama, relatează AFP, potrivit news.ro .

„Timp de mai mulţi ani, ea s-a ocupat de probleme de anvergură mondială dificile şi complexe cu intelingenţă, integritate şi cu intuiţie iar noi suntem nerăbdători să profităm de experienţa şi de înţelepciunea sa”, a spus cofondatorul şi directorul general al Netflix, Reed Hastings.


Citește și : Venezuela : Un presupus incendiu a făcut 68 de morţi într-un comisariat

„Sunt încântată să mă alătur consiliului de administraţie al Netflix, o companie în progres, pe care o admir pentru conducerea ei, producţiile de mare calitate şi o cultură unică în genul său”, a afirmat Rice, care a fost una dintre figurile pregnante ale preşedinţiei lui Obama.

Ea a fost consiliera pe probleme de securitate naţională – un post crucial care cere încrederea preşedintelui – din 2013 până în 2017. Rice a fost numită ambasadoare a Statelor Unite la Naţiunile Unite cu puţin timp înainte de alegerea lui Obama.

Susan Rice este în prezent cercetător invitat la Universitatea Harvard.

Ea s-a aflat anul trecut în centrul unei polemici lansate de un grup de republicani care au acuzat-o că a dezvăluit numele membrilor campaniei lui Donald Trump cuprinse în transcrierile unor înregistrări făcute de serviciile de informaţii americane în cadrul afacerii ingerinţei ruse în alegerile din 2016.

Pe Twitter, republicani entuziaşti au ameninţat că renunţă la abonamentul de Netflix în semn de protest faţă de nominalizarea lui Susan Rice.

La începutul lunii martie, The New York Times a afirmat că Barack Obama şi soţia sa, Michelle, vor produce programe şi emisiuni de dezbateri pentru Netflix.

Citește și : Spania : Poliţia a arestat doi agenţi de poliţie catalani aflați cu Carles Puigdemont în momentul arestării lui