DISTRIBUIȚI

Un bărbat care a dispărut mai bine de două săptămâni în brusa australiană a fost găsit în viaţă duminică, după ce a supravieţuit „bând apă dintr-un baraj şi mâncând ciuperci”, a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Robert Weber, în vârstă de 58 de ani, a fost găsit duminică dimineaţă în apropierea unui baraj de către un proprietar local, după ce a fost văzut ultima dată pe 6 ianuarie plecând dintr-un hotel din Kilkivan, la circa 200 de kilometri nord de Brisbane.


Citește și: Procesul lui Trump ar putea declanșa și alte proceduri de demitere

Potrivit poliţiei din Queensland, autoturismul lui Robert Weber a rămas blocat pe un drum necunoscut. „A stat lângă maşină cu câinele său timp de trei zile înainte de a rămâne fără apă”, a declarat poliţia într-un comunicat.

„A plecat pe jos şi s-a rătăcit, apoi a rămas lângă un baraj, unde a supravieţuit dormind pe jos, bând apă şi mâncând ciuperci”, precizează comunicatul.

Citește și: Cel mai mare narcotraficant din lume a fost ARESTAT în Olanda

Operaţiunile aeriene şi terestre au fost suspendate după o săptămână de căutări „printr-o zonă densă de tufişuri, râuri, baraje şi teren abrupt pe timp ploios”.

Robert Weber a fost internat în spital pentru supraveghere medicală, însă este „teafăr şi nevătămat”, a spus poliţia. Câinele lui nu a fost găsit.