DISTRIBUIȚI
Twitter

Un super-taifun este aşteptat să se abată asupra Japoniei în acest weekend, ducând deja anularea a două meciuri din cadrul Cupei Mondiale de Rugby şi a unor mijloace de transport, şi ameninţând desfăşurarea Marelui Premiu de Formula 1 din acest weekend, informează Reuters, potrivit agerpres.

Mai multe părţi ale Japoniei se recuperează încă de pe urma unui taifun devastator care a lovit ţara luna trecută, pe măsură ce noua furtună – Taifunul Hagibis – se îndreaptă spre Nord, traversând Pacificul, spre principala insulă a Japoniei.


Citește și : Candidata Franţei pentru un post de comisar european a fost respinsă de comisiile din PE

Potrivit Agenţiei meteorologice nipone, Hagibis ar putea atinge uscatul sâmbătă.

„Indiferent dacă acest taifun va atinge sau nu uscatul, el va avea un impact grav”, a declarat un responsabil al Agenţiei pentru Reuters.

Potrivit acestuia, locuitorii trebuie să se pregătească de ploi torenţiale, vânturi puternice şi valuri mari.

Organizatorii Cupei Mondiale de Rugby au anulat partidele de sâmbătă Anglia – Franţa şi Noua Zeelandă – Italia din cauza riscului de la taifun, în timp ce meciul de duminică dintre Japonia şi Scoţia este în prezent sub semnul întrebării.

Compania aeriană japoneză ANA va anula toate zborurile interne de pe aeroporturile Haneda din Tokyo şi Narita din Prefectura Chiba, la est de Tokyo, a informat aceasta pe site-ul său.

Citește și : Macron: Sylvie Goulard este victima unui ‘joc politic’

De asemenea, Japonia Airlines şi-a anulat peste 90% din zborurile sale de sâmbătă de pe aceste aeroporturi, a raportat informat postul public NHK.

Potrivit prognozelor, taifunul Hagibis urmează să treacă foarte aproape sau peste prefectura Chiba, lovită puternic de taifunul Faxai în urmă cu o lună.