DISTRIBUIȚI
EPP Group

Preşedinţia croată a Uniunii Europene a amânat, din cauza epidemiei de coronavirus, summitul pentru vestul Balcanilor programat în 7 mai, la Zagreb, informează AFP miercuri, potrivit agerpres.

În capitala Croaţiei urmau să se reunească reprezentanţii la cel mai înalt nivel ai candidatelor balcanice la UE – Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania şi Kosovo.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

Noua dată a summitului va fi stabilită în iunie, în acord cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, ‘dacă permite situaţia legată de COVID-19’, arată un comunicat al preşedinţiei UE care menţionează necesitatea de a limita propagarea coronavirusului. Croaţia nu exclude nici organizarea evenimentului sub forma unei videoconferinţe, înaintea încheierii mandatului la preşedinţia Uniunii, la sfârşitul lui iunie.

Uniunea Europeană a aprobat la sfârşitul lui martie începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi – cu anumite condiţii – cu Albania. Procesul urmează să dureze câţiva ani.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Extinderea UE fusese blocată la summitul european din octombrie 2019, când mai multe state membre au refuzat să înceapă negocieri cu guvernele de la Skopje şi Tirana.